logo  
  oorzaken  
  regel  
 

 

De gevolgen

Scheuren in muren, in ongeacht binnen- of buitenmuren zijn even zovele signalen van andere problemen. De scheur is niet de oorzaak, maar een gevolg, maar wel een gevolg dat consequenties heeft. Scheuren in muren verminderen de waarde van het onroerend goed, maar daarbij blijft het meestal niet. Er zal meer schade ontstaan.

Deuren kunnen gaan klemmen, raamkozijnen worden ondermijnd, er kan glasschade (breuk) optreden. Een schade die vrijwel zeker op zal treden is de isolatiewaarde van uw woning. Die daalt, misschien zelfs met sprongen en dat levert een fikse schade op, jaar in jaar uit. Scheuren in muren verstoren de balans van het gebouw, ook die van de energie.

Scheuren boven lateien kunnen een gevolg zijn van een falende dakfunctie, maar anderzijds kan de oorzaak ook een andere zijn en dan kan het omgekeerde gebeuren: de scheur bij de latei ondermijnt dan juist het functioneren van de dakconstructie.

Scheuren in muren zijn per definitie schadelijk, ze tasten meer aan dan alleen het uiterlijk, ze ondermijnen meer dan alleen de verkoopwaarde van het huis. Ze doen afbreuk aan het wooncomfort.

Wanneer is het zinvol om actie te ondernemen? Dat moet een specialist uitmaken, maar in veel gevallen is het simpel: hoe eerder hoe beter. Bouwschade herstelt niet uit zichzelf, zal in principe alleen maar verergeren. De ontwikkeling ervan kan wel tijdig worden gestopt, waardoor in elk geval de financiële strop, want dat is bouwschade natuurlijk, tot een minimum kan worden beperkt.

Verval is namelijk vaak progressief: de kosten nemen handoverhand toe, naarmate er langer wordt gewacht met ingrijpen, wordt herstel duurder Zeker als de oorzaak van de scheurvorming in de bodem is gelegen is snel reageren goed: hoe eerder uw huis weer in balans is hoe beter, want vanaf dat moment minder kwetsbaar. Vul het antwoordformulier in en de experts van ‘Scheuren in muren’ wijzen u de weg naar herstel. In eerste instantie altijd vrijblijvend en kosteloos. 

Lees meer

Ik wil op deze website blijven

 

 
  bottom